Evenimente

21 Noiembrie 2023 - Erasmus+ from Portugal

În cadrul programului Erasmus+ prof. Domingos Santos de la Instituto Politécnico de Castelo Branco a vizitat Facultatea de Inginerie și a avut o prezentare în fața studenților nostri.

La întoarcerea acasă a trimis următorul mesaj:

Dear Professor Glãvan,

just a short note to underline again that was a real pleasure to visit the Aurel Vlaicu University and Arad.

I felt welcomed, a enjoyed to give the lecture, overall it was a nice experience.

Thanks for all.

Best regards,

Domingos Santos

13-17 Noiembrie 2023 - Erasmus+ from Azerbaijan

În cadrul programului Erasmus+, două cadre didactice de la Universitatea Economică de Stat din Azerbaijan au vizitat Facultatea de Inginerie în această perioadă, s-au întâlnit cu cadre didactice și studenți și au susținut prelegeri.

D-na Shahnaz Shahbazova, profesor în cadrul departamentului de Tehnologii Digitale a susținut prelegeri cu titlurile 1. An Intelligent Method for Optimizing Calculations of Visual and Audio Information și 2. Lotfi A. Zadeh’s Biography and Scientific Legacy: Soft Computing, Systems Theory, Decision and Control, d-na lector Mirvari Qazanfarli a avut o prezentare cu titlul Mathematical modeling and its applications in economic processes.

5-12 Noiembrie 2023 - Erasmus+ from India

În această perioadă facultatea noastră a primit vizita profesorul Rajeeb Dey de la Univeristatea NIT Silchar din INDIA, mobilitate realizată în cadrul programului Erasmus+ ca parte a acordului bilateral între UAV România și NIT Silchar. Titlul prezentării pentru studenți este Pancreasul artificial: O abordare a sistemului ciber-fizic.

9 Noiembrie 2023 - Vizita la compania Leoni

În data de 09.11.2023, studenții specializărilor TCM, AR, IS din anul I ai Facultății de Inginerie a UAV au efectuat o vizită la compania Leoni din Arad. Vizita a fost coordonată de către domnul conf.univ.dr.ing.habil Tiberiu Mănescu.

A fost organizat un tur complet al fabricii, grupul fiind îndrumat de către directorul tehnic al companiei Leoni, domnul Dacian ILCA.

Aceasta vizita a fost un real succes, studentii având ocazia de a avea un prim contact cu cultura organizațională a unei companii multinaționale recunoscute în domeniul automotive.

Le mulțumim pe aceasta cale partenerilor nostri, Leoni Wiring Systems Arad și sperăm să repetam această experiență în viitorul apropiat.

30 octombrie 2023 - TEX-RENEW, WORKSHOP - VALORIFICARE SUSTENABILĂ DEȘEURI TEXTILE

Director proiect: prof.univ.dr.ing.ec. IONEL BARBU

Luni, 30 octombrie, în cadrul Facultății de Inginerie, sub egida Societății Antreprenoriale Studențești a UAV, a avut loc ultima etapă a proiectului Tex-Renew - Un produs nou din deșeuri textile - Centrul de antreprenoriat pentru valorificarea sustenabilă a deșeurilor textile într-o economie circulară.

Obiectivul specific, OS2 – Prezentarea unor oportunități de afaceri în domeniul textilelor și al valorificării sustenabile a deșeurilor textile. Realizarea unei expoziții cu posibile produse care se pot realiza din deșeuri textile, produse realizate în laboratoarele UAV.

Activități: A21 – Realizarea unui portofoliu de produse din deșeuri textile, prin remanufacturare de către studenții membri în colectivul proiectului;

A22 – Organizare Work-shop pentru prezentarea produselor realizate din deșeuri textile, prin diferite metode de valorificare.Responsabili: Ing. Ana Mureșan, Ing. Camelia Ursu, Master, an II, Ingineria și Managementul Calității, Facultatea de Inginerie, sub coordonarea Doamnei Prodecan, Conf.univ.dr.ing. Adina Bucevschi.

https://arad24.net/2023/11/02/...

13 Octombrie 2023 - Vizita la compania Joyson

Un grup de studenți din anii 2 si 3 specializarea AIA au participat astazi la o vizită la Joyson, vizită organizată și coordonată de colegul nostru șl.dr.ing Dragu Daniel.

În data de 12 octombrie 2023 a avut loc la Timișoara evenimentul WHAT'S NEW 2024, organizat de către compania CADWorks Romania, din partea Facultații de Inginerie a UAV participând domnul conf.univ.dr.ing.abil Tiberiu Manescu.

Au fost prezentate noile tendințe și soluții din domeniul proiectării și modelării 3D prin intermediul softurilor de specialitate ale Dassault Systemes.


6-7 Iunie 2023 - Sesiunea de comunicări științifice studențești - Ediția XXV

26 Mai 2023 - TEX-RENEW, WORKSHOP - ANTREPRENORI DE SUCCES

Director proiect: prof.univ.dr.ing.ec. IONEL BARBU

25-26 Mai 2023 - Învățământul superior tehnic în fața provocărilor noii revoluții industriale

WORKSHOP - INDUSTRY 4.0

24-26 Mai 2023 - DEMOMETAL

16 Mai 2023 - O zi la Yazaki

Mulțumim organizatorilor pentru primire și vizită!

10 Mai 2023 - Vizită la Continental Timișoara

Miercuri, un grup de studenți ai Facultății de Inginerie, specializarea Automatică și Informatică Aplicată, însoțit de cadre didactice, a beneficiat de un tur al fabricii Continental din Timișoara. A fost o experiență valoroasă pentru studenți și un început excelent de colaborare cu compania timișoreană.

Adresăm mulțumiri celor care ne-au primit, ne-au condus în vizită și ne-au oferit suport: Lucian Margineanu - Plant Manager - Continental, Bogdan Dragota, Robert Cabuta, Emanuel David, Paul Crișan, Marius Chiș, Bogdan Drăgușin, Cezar Babici și Priscilla Vacarescu - Team Leader for Customer Project Quality Manager, inițiatoarea evenimentului.


4-5 Mai 2023 - Facultatea de Inginerie la stadul UAV - Târg educațional, EXPO Arad

25 Aprilie 2023 - Vizită la fabrica Leoni Wiring Systems Arad

Un grup de studenți ai facultății noastre, însoțit de cadre didactice, a efectuat o vizită la fabrica LEONI din Arad.

Gazdele ne-au primit cu căldură, ne-au făcut o prezentare generală a firmei precum și a departamentelor implicate în producție. În turul fabricii am fost conduși de către dl.ing. Dacian Ilca, director tehnic și absolvent UAV.

Firma Leoni și-a prezentat oferta de practică și internship pentru studenții UAV, insistând pe avantajele efectuării stagiului de practică în vederea elaborării lucrării de diplomă sau chiar a unei angajări.

Mulțumiri echipei de management Leoni Arad pentru susținerea continuă și colaborarea cu Facultatea de Inginerie și UAV!

6 Aprilie 2023 - Inaugurare Laborator Leoni - Facultatea de Inginerie, corpul B

28.03.2023 - 29.03.2023 Workshop CADWORKS - Timișoara

În perioada 28-29 martie s-a desfășurat la Timișoara un workshop organizat de CADWORKS, reprezentantul Dassault Systemes România. Au participat din partea Facultății de Inginerie a UAV domnul s.l.dr.ing Komjaty Andrei și domnul conf.univ.dr.ing.abil Mănescu Tiberiu.

Soluțiile tehnice prezentate au fost de un real interes din perspectivă academică, facultatea noastră utilizând în cadrul laboratoarelor de specialitate softuri puse la dispoziție de gazdele evenimentului.

27.03.2023 Participare întâlnire DRW

Luni 27.03.2023 a avut loc o întâlnire a clubului de afaceri româno-german (DRW) din Arad. La acest eveniment a participat și consulul Germaniei la Timișoara, doamna Regina Lochner. Din partea Facultății de Inginerie din cadrul UAV Arad a participat domnul prodecan Tiberiu Mănescu. Domnul președinte al clubului de afaceri româno-german Waldemar Steimer, a reiterat faptul că DRW susține activitatea academică și ne-a asigurat că buna colaborare va continua prin implicarea DRW în proiectele desfășurate în cadrul Facultății de Inginerie de la UAV.

Marți 14.03.2023 - Curs de comunicare

Marți 14.03.2023 a avut loc un curs de comunicare susținut în compania domnului Sergiu Teodosiu, reprezentant Ascendis România (www.ascendis.ro). La eveniment au participat 18 cadre didactice din cadrul Facultății de Inginerie. A fost o bună ocazie de a discuta despre tehnici moderne de predare, pentru a îmbunătăți calitatea actului educațional în facultatea noastră.

Deși a fost o zi plină, am încheiat cursul plini de energie și entuziasm, cu speranța că vom reuși să repetăm această experiență cât mai curând posibil!

Mulțumim Sergiu, mulțumim Ascendis!

17 - 19 Noiembrie 2022, Forumul România - Moldova, întâlniri la Facultatea de Inginerie

4.11.2022, Consorțiul național al facultăților de Inginerie Mecanică și Inginerie Industrială - la Universitatea Politehnică București

13 - 15 Septembrie 2022, Demo Metal Vest 2022- Expo Arad

17.05.2022 Bursa locurilor de munca - Expo Arad

12.04.2022 Întâlnire a studenților Facultății de Inginerie cu reprezentanți ai Clubului de afaceri româno-german (D.R.W. Arad)

Waldemar Steimer, președintele D.R.W. Arad
Alexandru Cucuiu, AWA Industrie Partner Arad
Alfred Jakob, Techrus Arad

Admitere 2022 - Întâlniri cu viitorii absolvenți ai liceelor arădene

Vizita la Liceul Teoretic „Jozef Gregor Tajovsky” din Nădlac - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Henri Coandă Arad - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu Arad - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Vinga - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Caius Iacob Arad - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Național de Informatică Arad - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Ioan Creangă Curtici - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Penticostal Arad - Aprilie 2022

Vizita la Liceul Tehnologic Ștefan Hell Såntana - Aprilie 2022

 • Studentii Facultatii de Inginerie in vizita de studiu la Webasto Romania, 12 noiembrie 2019

La invitatia si cu suportul Webasto Romania, 52 studenti si patru cadre didactice din cadrul Facultatii de Inginerie au participat la vizitarea fabricii Webasto Romania, lider mondial in fabricarea de trape si sisteme de acoperis panoramice pentru autoturisme.

Dupa prezentarea firmei de catre Managerul de Resurse Umane, D-na Cristina Moga, ajutata de colegul dansei, D-nul Laurentiu Lup, s-a facut un instructaj de protectia muncii si apoi, in trei grupuri conduse de specialisti din fabrica, s-au vizitat liniile tehnologice.

Dupa vizita s-a organizat o intalnire unde s-au discutat posibilitati de efectuarea practicii de catre studenti, oportunitati de colaborare precum si posibilitati de angajare.

Grupul de studenti a fost indrumat de d-na sef lucr.dr.ing. Lavinia Culda, d-nul conf.dr.ing. Tiberiu Manescu, d-nul sef lucr.dr.ing. Lucian Gal si prof.univ.dr.ing.dr.ec. Ionel Barbu.

 • Facultatea de Inginerie prezentă la Lansare SolidWorks 2020 - Timișoara 23 Octombrie 2019
 • Studenții Facultății de Inginerie la Sibiu Show, Shima Seiki, Sibiu 2019

La invitatia si cu suportul Knit Tex Rom si Shima Seiki Europa, 43 studenti si trei cadre didactice din cadrul Facultatii de Inginerie au participat la Expozitia de masini programabile rectilinii de tricotat produse de liderul mondial in domeniu, firma Shima Seiki.

Expozitia a fost organizata la Hotel Mercure Sibiu in perioada 23-25 octombrie 2019.

Au fost prezentate 8 masini, ultimele realizari ale producatorului, precum si softul de proiectare a tricoturilor si programarea masinilor.

Grupul de studenti a fost indrumat de unul dintre prodecanii facultatii, d-na Sef lucr.dr.ing. Adina Bucevschi, d-na Conf.dr.ing. Magdalena Fogorasi si Prof.univ.dr.ing.ec. Ionel Barbu.

Cu aceasta ocazie grupul a facut si o frumoasa vizita a superbului oras Sibiu, avand in calitate de ghid turistic pe d-na Conf.dr.ing. Magdalena Fogorasi.

Reamintim ca in urma cu doi ani aceasta expozitie a fost organizata la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, ocazie cu care s-au pus bazele unui fructuos parteneriat cu firma Knit Tex Rom reprezentata de Domnul Cristian Helbet.

  • Sesiunea internațională de comunicări științifice studențești ediția a XXI -a a Facultății de Inginerie U.A.V.
   • Perioada: 13-15 Iunie 2019
   • Site
   • Galerie foto
   • Facultatea de Inginerie prezentă la CAD WORKS 360 Experience - Craiova, 10-12 Aprilie 2019
   • The first course in ERASMUS + EU Program of Dr. Rajeeb Dey from NIT Silchar, INDIA to Aurel Vlaicu University of Arad, ROMANIA organized for our students in Automatics and Applied Informatics.
   • Cursuri sustinute de Dr. Rajeeb Dey de la NIT Silchar, INDIA in cadrul programului ERASMUS +, pentru studenții Facultății de Inginerie, specializarea AIA. Tematica prezentată Modelling, Control and Software for Type I Diabetes Mellitus Patients: Towards Artificial Pancreas
   • Expozitia Campus Knit – Relatia cu mediul economic
   • Sesiunea internațională de comunicări științifice studențești ediția a XIX-a a Facultății de Inginerie U.A.V.
    • Perioada: 6-8 Iunie 2017
    • Site
    • Galerie foto
   • Concursul științific național studențesc în domeniul Inginerie și management organizat de UAV
   • Festivalul Stiintei – ediția a X-a
    • perioada 6 aprilie 2017
    • Afis
    • Co-organizator/ Sponsor științific conferință Internațională –The 2th International mHealth Congress
    • Vizita unui grup de cadre didactice si studenti la EKR Elektrokontakt la fabricile din Sântana, Pâncota, sediul Arad
    • Relatia cu mediul economic